KIF tæt på at smide sikker finalebillet væk

KIF Kolding Københavns suveræne grundspilsvindere har haltet noget på det seneste. Holdet missede en plads i EHF Cup'ens Final4 i duel med Team Tvis Holstebro, og holdet fik trods fordel af hjemmebane en ordentlig øretæve af Aalborg i sidste slutspilskamp, hvor det gjaldt førstepladsen.

Læg dertil en række skader og en karantæne til Bo Spellerberg før søndagens afgørende semifinaleduel i Skjern, hvor KIFerne skulle forsvare tremåls-sejren på 25-22 fra første kamp i Kolding.

Det lagde op til en tæt duel i Skjerns hule, med mindre de rutinerede kræfter hos KIF kunne levere klassen, som de så ofte har gjort, når det virkelig gælder.

Og det var præcis, hvad KIFerne gjorde i en forrygende første halvleg. Kasper Hvidt i målet var i verdensklasse. Joachim Boldsen, Lars Jørgensen, Kim Andersson og Frederik Børm cementerede forsvaret. Og offensivt fordelte Kim Andersson boldene med knivskarpt overblik, mens især Kasper Irming viste, hvorfor Ulrik Wilbek i flere år anså ham for at være oplagt landsholdsmateriale.

Pauseføringen til KIF på 13-6 i Skjerns hule behøver ikke ydeligere forklaring. Hjemmeholdet var blevet spillet ud af banen på alle parametre. Alt tydede på, at den kamp var afgjort.

Men om det var Skjern, der følte, at de skulle vaske pletten af i de sidste 30 minutter. Eller om KIFerne lod sig lulle i søvn af egen overlegenhed, skal være usagt. Men kampen vendte i hvert fald 180 grader fra anden halvlegs start, da Skjern lagde ud med at score seks mål i træk.

Pludselig var Tim Winkler i Skjern-målet fantastisk. Henrik Møllgaard, der i semifinalerne har været langt fra det niveau, der gav ham en landsholdsplads ved VM i Spanien, vågnede pludselig op til dåd, og Kasper Klitgaard knoklede forbilledligt både defensivt og offensivt.

Med lidt over to minutter igen kom Skjern foran 19-18 i et forrygende comeback og manglede kun ydeligere to mål for at gå i DM-finalen på reglen om flest scorede udebanemål.

Men i en hektisk slutfase formåede KIF lige præcis at forhindre det helt store sammenbrud og 'kun' tabe 21-20, hvilket sender KIF Kolding København i DM-finalen mod Aalborg, mens Skjern må se, om de kan samle sig selv op til to bronzeopgør mod Mors/Thy.

 

 

 

Dagens Gossip