KIF tager førstepladsen med sejr over Århus Håndbold

KIF Kolding København kunne have sikret sig førstepladsen alene i Boxer Herreligaen, men en sen udligning af Århus Håndbold gjorde, at opgøret i Farum endte 20-20.

KIF var længe bagud i kampen, men førte kort før tid. Til sidst lykkedes det dog gæsterne at udligne. Dermed når KIF op på 12 point for ni kampe og er pointmæssigt lige med Aalborg Håndbold i toppen.

Århus Håndbold har 11 point også for ni spillede kampe.

Det forsvarende mesterhold mødte ellers op med et par succeser i frisk erindring efter storsejren over Skive i ligaen, mens KIF i weekenden hentede den første sejr i Champions League i denne sæson, da HC Vardar blev besejret med 33-31.

Det var dog samtidig et skaderamt KIF-mandskab, som måtte slide hårdt i Farum. Marcus Cleverly og russiske Konstantin Igropulo har været ude siden september, og senest er Lukas Karlsson og Kasper Irming føjet til skadeslisten.

Lukas Karlsson pådrog sig en fibersprængning i kampen mod Skive, og han forventes ude i tre-fire uger, mens Irming fik en fibersprængning i lysken i Champions League-kampen mod HC Vardar og er ude i op til seks uger.

Århus Håndbold havde til gengæld et ærgerligt nederlag til Sønderjyske med i bagagen, men gæsterne var indstillet på at bide fra sig.

Lasse Andersson lagde ud og bragte hjemmeholdet i front efter et par minutters spil. Herefter fulgtes holdene ad, og efter 13 minutter var stillingen 5-5, men med en mand i overtal kunne gæsternes Rasmus Nielsen med sit tredje mål bringe gæsterne i front med 7-5.

Føringen blev udbygget til 10-6, og Århus Håndbold udbyggede videre og gik til pausen med en 13-7-føring.

Efter pausen trådte de rutinerede kræfter Torsten Laen og Bo Spellerberg til, og hjemmeholdet fik reduceret til 11-14. Det blev 13-15, før Lars Jørgensen udlignede til 17-17 med ti minutter igen.

Bo Spellerberg bragte så KIF i front 18-17 med otte minutter før tid, men gæsterne fik både udlignet og bragt sig foran med en enkelt scoring, før Magnus Landin Jacobsen udlignede til 19-19.

KIF kom så foran 20-19 få minutter før tid ved Lasse Andersson, men i den dramatiske afslutning fik gæsterne udlignet til slutresultatet ved Henrik Hansen kort før slutfløjtet.

Torsten Laen og Magnus Landin Jacobsen scorede begge fem gange for KIF, mens Torben Petersen scorede seks gange for gæsterne.

/ritzau/

Dagens Gossip