KIF-træner afviser al snak om sølv-fiasko

Der er da heller ikke nogen tvivl om, at Aalborg står med alle trumfer på hånden efter den overbevisende sejr på 29-21 i sidste weekend. Derfor er snakken om KIF-fiasko også allerede begyndt at florere, og eksperter og trænere har været hårde ved den ambitiøse klub efter den første finalekamp.

Men nu skyder KIF-træner Peter Bredsdorff-Larsen tilbage mod kritikerne. Han mener ganske enkelt, at det er for unuanceret at stemple holdet på baggrund af en kamp.

- Jeg har meget svært ved at genkende billedet af, at det skulle være en skuffelse eller en fiasko, hvis vi ikke vinder guld. Jeg ved ikke, hvorfor folk vil ud med den dagsorden. Jeg synes, at det her projekt er en gave til håndbolden. Vi har haft fyldte haller i to byer i Danmark, og det er et visionært projekt, som gavner dansk håndbold, siger Peter Bredsdorff-Larsen og fortsætter:

- Jeg har lige set, at vi har købt for 800.000 kr. busture i år. Et almindeligt ligahold ligger på 150.000 kr. Det siger lidt om, hvad der skal til for at få det til at hænge sammen på et hold, hvor træneren bor i Aarhus og den spiller, der bor længst væk, bor i Ystad (Kim Andersson, red.). Det her projekt har kun levet i ni måneder, og det hele er nyt for os. Ud fra de betingelser er jeg egentlig meget godt tilfreds med, at vi har formået at få en dagligdag til at fungere. Jeg er helt med på, at vi bliver målt på resultater. Men vi står altså i en finale, og så kan man ikke bare regne med, at vi vinder, lyder det.

Når røgen fra Bredsdorffs bredside har lagt sig, så understreger KIF-træneren, at absolut intet er afgjort før søndagens finale. Han er helt med på, at det er en enorm opgave, der venter hjemmeholdet i Brøndby Hallen - scorer Aalborg 22 mål eller flere, skal KIF vinde med mindst ni overskydende mål på grund af reglen om flest scorede udebanemål.

Men vanen tro er den tidligere assisterende herrelandstræner positiv og ser gode muligheder for et storstilet comeback.

- Vi sætter alt ind på at skabe spænding om det samlede resultat. Og jeg føler, det er en opgave, vi kan klare. Men vi skal selvfølgelig præstere på topniveau på alle parametre. Vores trup har heldigvis stor erfaring, og spillerne ved, at det går hurtigt op og ned. Otte mål kan sagtens indhentes. I efteråret vandt vi over Aalborg i en kamp, hvor vi førte 25-12 undervejs. Så det er ikke umuligt. Det er også en anden situation nu. Presset er på Aalborg nu, og det er spændende at se, hvordan de håndterer det som hold, mener Bredsdorff-Larsen.

Det er dog en udlægning, som Aalborg-træner Nikolaj Jacobsen slet ikke køber. Jacobsen, der står med solide guld-muligheder i sin første sæson som cheftræner, mener, at der er tale om spin, når Bredsdorff forsøger at lægge presset over på Aalborg.

- Det er jeg slet ikke enig i. Jeg synes stadig, det er Kolding, der har alt at tabe. De gik ind til det her som storfavoritter. Med de målsætninger, de har meldt op, så er det kun guldet, der tæller. Vores rolle har så ændret sig på den måde, at vi nu er tættere på guld, som vi drømmer om, og skuffelsen over ikke at vinde samlet nu, den vil være større. Men presset er stadig lige så stort på Kolding, som det var før. Hvis ikke større, mener Nikolaj Jacobsen.

Aalborg-træneren giver i det hele taget ikke meget for de toner, der er kommet fra KIF-lejren i ugens løb, hvor direktør Jens Boesen har påpeget, at klubbens succeskriterium er finaledeltagelser og ikke titler.

- Det projekt er sat i søen for at vinde titler. Jeg ved ikke, hvad det er for noget snak om, at deres ambitioner er at komme i finalen. Hvorfor går Kasper Hvidt så ud og siger, at de er bedre, end AG København var? Hvis de mener, at de er det, så må man vel også gå ud fra, at de går efter guldet?, lyder det retorisk fra Nikolaj Jacobsen.

Selvom de har otte mål med i bagagen fra Nordjylland, vil man ifølge Nikolaj Jacobsen ikke få et Aalborg-hold at se, der går på banen for at fedte en samlet sejr hjem.

- Vi tager det som en hvilken som helst anden kamp og går ind for at vinde. Vi er ikke er hold, der pakker os ned eller trækker tempoet ud af kampen. Vi angriber og vil presse Kolding på tempoet, ligesom vi gjorde det i den første kamp. Vi vil hellere dø med bukserne på end forsøge at ændre hele vores stil, siger Nikolaj Jacobsen, som mener, at chancevurderingen i forhold til at ende med guldmedaljerne hedder 70-30 i Aalborgs favør.

 

 

 

Dagens Gossip