KIF udnytter madforgiftning og henter første CL-sejr

18/10/2015

Fire kampe - nul point, lød status for KIF Kolding København forud for søndagens hjemmekamp i Champions League mod HC Vardar.

For det stjernespækkede makedonske mandskab var det lige omvendt - fire kampe - fire sejre og tophold i gruppen med otte point.

Når man oveni tænker over, hvor elendigt det danske mesterhold har spillet indtil videre i Champions League, så var der ikke meget at have KIF-optimismen forud for søndagens kamp, men KIF Kolding København leverede i den grad varen og vandt 33-31.

Flere ting blev afgørende for, at KIF var i stand til at levere overraskelsen mod Vardar.

Først og fremmest det faktum, at gæsternes normale førstemålmand, den spanske klasse- og landsholdsmålmand Arpad Sterbik måtte blive hjemme i Makedonien med en madforgiftning.

Dernæst at Lasse Andersson hamrede ti kasser ind fra venstre back, og at Bo Spellerberg leverede den ene fremragende assist efter den anden.

KIF'erne førte 17-15 efter første halvleg, blandt andet på grund af et flot indhop af KIF's veteran-reservemålmand Kristian Asmussen, som var inde for at aflaste Kasper Hvidt i slutningen af første halvleg.

KIF leverede så markant sæsonens bedste præstation i Champions League-sammenhæng, men trods det gode spil var der grund til bekymring, da forsvarsstyrmand Lars Jørgensen i det 42. minut fik sin tredje udvisning og dermed det røde kort.

Men trods savnet af Jørgensen fortsatte hjemmeholdet med at præstere fint bagude, og også i angrebet så det godt ud. Ikke mindst fordi gæsterne blev ramt af en stribe udvisninger med godt ti minutter igen, hvilket gav KIF god plads i angrebet.

Sejren giver KIF to vigtige point, men der skal skabes flere store resultater, hvis klubben skal videre fra gruppen, hvorfra seks af otte hold avancerer.