KIF's håndboldherrer vinder CL-drama over Montpellier

21/02/2016

KIF Kolding Københavns håndboldherrer skulle søndag vinde over franske Montpellier for at bevare håbet om at komme videre fra gruppespillet i Champions League.

Hjemme i Sydbank Arena i Kolding leverede holdet varen, vandt 27-26 i et stort drama og har med to gruppekampe tilbage stadig et lille håb i behold om en videre færd til knock-out-fasen.

Holdene fulgtes godt ad i første halvleg, og da KIF scorede til 14-12 tre sekunder før pausesignalet, begyndte det for alvor at se godt ud for det pressede danske mesterhold.

Sejrsmålet blev dog først sat ind 13 sekunder før tid, hvorefter Kasper Hvidt leverede den afgørende redning, der sikrede étmålssejren, efter at hjemmeholdet havde smidt en firemålsføring over bord.

Som sådan reddede veteranmålmanden KIF fra endnu et skuffende resultatet i Champions League. Holdet kom til kamp med en forfærdelig stime og havde inden opgøret mod franskmændene blot to point for 11 kampe.

Med tre kampe tilbage og fem point op til netop Montpellier på den sjetteplads, der giver videre adgang i turneringen, var alt andet end en sejr ubrugeligt for hjemmeholdet.

Kolding fortsatte da også med at trykke på efter pausen og kom på 15-12. KIF-forsvaret havde godt fat i gæsterne, så føringen kunne holdes intakt frem til 24-20.

Men så koksede det. Med to mand i overtal på grund af udvisninger til KIF bragte franskmændene sig på 23-25, og en håbløs dansk aflevering gjorde det muligt for franskmændene at score i tomt mål til 24-25 kort tid efter.

Målmand Kasper Hvidt bremsede nedsmeltningen med to store redninger i træk. Tredje franske chance for udligning tog stolpen sig af.

I den anden ende fortsatte KIF dog det uskarpe spil, og med fem minutter tilbage brændte Torsten Laen alene med Montpelliers målmand.

25-25 lød stillingen med fire minutter igen.

Det blev til 26-26 med to minutter igen, hvorefter Bo Spellerberg fik sit skud vippet ud på stolpen.

Først med 13 sekunder tilbage satte Lukas Karlsson den afgørende scoring ind.

Derefter lukkede Kasper Hvidt med endnu en redning.

Med sejren har KIF Kolding København fire point for 12 kampe. IFK Kristianstad har fem point, og Montpellier har syv point på den afgørende sjetteplads.