Kig op: Asteroide kommer uhyggelig tæt på jorden i nat

Ved midnatstid har du mulighed for at se noget andet end månen og stjernerne, hvis du kigger op mod himlen. Asteroiden, der har fået navnet 2014 DX 110, kredser nemlig i disse timer rundt i "nærheden" af jorden. Det skriver abcnews.com.

2014 DX 110 er omkring 30 meter i diameteren, og ifølge beregningerne vil asteroiden komme inden for en afstand af 347.618 kilometer fra jorden. Og det er faktisk ganske tæt på jorden. Til sammenligning befinder månen sig 384.472 km fra jorden.

Skulle beregningerne vise sig at være forkerte, og asteroiden rammer jorden, vi skaderne være væsentlig større end en atombombe, skriver abcnews.com.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Den berygtede asteroide, der eksploderede over Tunguska i Sibirien den 30. juni 1908 er blevet anslået til at være omkring 30-60 meter i diameter.

Ved 23-tiden i aften passerer asteroiden. Og der er mulighed for, at den ikke er synlig med det blotte øje, men kræver en stjernekikkert. 
   
Dette ville højste sandsynlig ikke være 2014 DX 110's sidste nærkontakt med jorden - chanchen er 1 til 10.000 for, at den kolliderer med jorden den 4. marts 2046, hvis NASA's risikoberegninger holder stik. 

SE ABCNEWS'S VIDEO OM ASTEROIDEN:

ABC Entertainment News | ABC Business News

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip