Kilde: Børsen i Athen åbner alligevel ikke mandag

Børsen i Grækenlands hovedstad, Athen, åbner alligevel ikke mandag, skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer en anonym kilde.

- Det er helt sikkert, at den ikke vil åbne mandag, men måske tirsdag, siger vedkommende.

Børsen i Athen har været lukket siden 29. juni, hvor regeringen også besluttede at lukke bankerne og indføre kapitalkontrol for at forhindre et truende økonomisk kollaps i det finansielle system.

De græske banker genåbnede forrige mandag, og den græske regering har rådført sig med Den Europæiske Centralbank, ECB, om, hvornår den græske børs skulle åbnes på ny.

Ifølge Reuters' oplysninger har Grækenland brug for yderligere tid for at forberede sig til at åbne for aktiehandlen i det kriseramte land.

Mandag flyver forhandlere for den såkaldte trojka, der repræsenterer Grækenlands internationale kreditorer, til Athen for formelt at begynde forhandlingerne om en hjælpepakke på op imod 86 milliarder euro.

Det er dog ikke topfolkene hos Europa-Kommissionen, ECB og Den Internationale Valutafond, der skal forhandle med grækerne, men i stedet laverestående embedsmænd.

Beslutningen om at lade topforhandlerne blive hjemme er ifølge Financial Times et udtryk for bekymring hos kreditorerne over, at der fortsat er så store uoverensstemmelser mellem parterne om, hvordan forhandlingerne skal foregå.

De kan nå at blive afsporet flere gange før næste deadline 20. august, skriver den britiske avis.

Efter et 17 timer langt maratonmøde lykkedes det forrige mandag for eurolandenes stats- og regeringschefer at nå til en aftale med Grækenland.

Aftalen indebærer en række skrappe krav om hurtige privatiseringer og effektivisering af det græske samfund, der skal bane vejen for forhandlinger om en langsigtet håndtering af Grækenland astronomiske gæld.

/ritzau/

Dagens Gossip