Kilde: Svensker er blandt de terrorsigtede i Belgien

En af de terrorsigtede i Bruxelles er en 23-årig svensk mand, bekræfter en kilde i den belgiske anklagemyndighed for Sveriges Radio.

Han er identificeret som den person, der ses sammen med selvmordsbomberen Khalid El Bakraoui på en metrostation i den belgiske hovedstad. De to taler kort sammen, få øjeblikke inden El Bakraoui sprænger sig selv i luften

Sveriges Radio har fået navnet på den 23-årige mand bekræftet.

Kilden har ligeledes bekræftet over for den svenske radiostation, at svenskeren er blevet set i et indkøbscenter, hvor han skal have købt de tasker, som er blevet benyttet til at transportere de bomber, som blev anvendt ved angrebet i Bruxelles 22. marts.

Allerede efter anholdelsen fredag skrev belgiske og svenske medier, at det drejer sig om den 23-årige svensker Osama K., der angiveligt har været i Syrien og derpå er rejst tilbage til Europa sammen med syriske flygtninge via de græske øer.

Hverken svenske eller belgiske myndigheder har villet bekræfte oplysningerne om hans nationalitet, eller om hvorvidt han har været i Syrien.

Sirpa Franzén, som er pressechef ved det svenske Säkerhetspolisen (Säpo), ville lørdag eftermiddag ikke kommentere, om Osama K. er svensk statsborger.

Hun påpeger, at der er en politiefterforskning i gang i Belgien.

- For ikke at forstyrre deres arbejde udtaler vi os ikke om det her, og desuden er det fortroligt, siger Franzén til det svenske nyhedsbureau TT.

Heller ikke det svenske udenrigsministerium kan over for TT bekræfte oplysningerne om, at en 23-årig svensk mand skulle være blandt de terrorsigtede i Bruxelles.

- Vi kender til oplysningerne i medierne, men vi har ingen information om det, siger en talskvinde for ministeriet.

Osama K. sigtes lige som andre af de anholdte fredag for terrordrab og for at være en del af en terrororganisation, oplyste den belgiske anklagemyndighed i en meddelelse tidligere lørdag.

/ritzau/

Dagens Gossip