Kilde: Ukrainske bataljoner er overmandet

Russiske styrker har delvist indtaget to ukrainske missilforsvarsbaser på halvøen Krim, oplyser embedsmænd i det ukrainske forsvarsministerium til nyhedsbureauet AFP.

Tidligere citerede nyhedsbureauet Reuters nyhedsbureauet Interfax for, at begge baserne var helt indtaget af russiske styrker.

Reuters gør ikke opmærksom på, om det gengiver det ukrainske eller det russiske Interfax.

Embedsmænd i forsvarsministeriet i Kijev fortæller til AFP, at en del af en ukrainsk raketforsvarsenhed er overmandet af russiske styrker på en base i Evpatoria på Krims vestkyst.

Men et kommando- og kontrolcenter på basen er fortsat under de ukrainske styrkers kontrol, hedder det.

Den samme delvise overtagelse er sket på basen Cape Fiolent nær havnebyen Sevastopol, hvor den russiske sortehavsflåde holder til.

Der har tilsyneladende ikke været anvendt vold i forbindelse med den delvise overtagelse af de to baser, siger en embedsmand.

Allerede tirsdag aften forsøgte 20 russiske soldater støttet af flere hundrede prorussiske demonstranter at besætte basen i Evpatoria, og det førte til skærmydsler, men der blev ikke affyret skud.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, sagde tirsdag på et pressemøde, at russiske soldater ikke deltager i aktionerne på Krim, men det modsiges konsekvent af øjenvidneberetninger.

Den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, sagde onsdag formiddag, at et EU-topmøde vil være klar til at indføre sanktioner over for Rusland, hvis ikke der sker en nedtrapning af konflikten på Krim senest torsdag, hvor de europæiske ledere samles.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, bebudede tirsdag, at USA er klar til at isolere Rusland diplomatisk, politisk og økonomisk, hvis ikke Rusland trækker sine styrker tilbage til den russiske flådebase på Krim.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip