Kilder: IMF vil lige nu ikke være med i græsk lånepakke

Den Internationale Valutafond (IMF) kan ikke på nuværende tidspunkt deltage i den kommende græske hjælpepakke, siger en højt placeret kilde i fonden til avisen Financial Times.

Avisen skriver desuden, at Grækenlands høje gældsniveau og landets dårlige historik i forhold til at gennemføre de reformer, kreditorerne kræver, betyder, at IMF heller ikke kan låne landet flere penge på nuværende tidspunkt.

I fortrolige rapporter, som avisen har fået adgang til, står, at Grækenland ikke opfylder de betingelser, som IMF stiller for at gå med i den usædvanligt store planlagte hjælpepakke, der ventes at skulle være på op mod 86 milliarder euro.

En højtstående embedsmand i IMF siger til nyhedsbureauet AFP, at valutafonden ikke kan gå med, før det er sikret, at den græske gæld er bæredygtig. Blandt andet skal spørgsmål om gældslettelse og økonomiske reformer være på plads, siger kilden.

- Der skal tages vanskelige beslutninger på begge sider. Vanskelige beslutninger i Grækenland om reformer, og vanskelige beslutninger blandt Grækenlands europæiske partnere om gældslettelse, siger embedsmanden.

Ifølge de dokumenter, Financial Times har haft adgang til, er IMF stadig med i forhandlingerne, men kan ikke tage beslutning om, hvorvidt fonden deltager. En beslutning kan tidligst tages om flere måneder og muligvis først til næste år.

Det kan få betydning i Tyskland, hvor embedsmænd tidligere har sagt, at det vil være umuligt at finde flertal for en ny græsk hjælpepakke i Forbundsdagen, hvis IMF ikke er med om bord.

Ifølge IMF's egne kriterier skal et land, der modtager en hjælpepakke, kunne bevise, at det har "institutionel og politisk kapacitet" til at gennemføre økonomiske reformer, og landets gæld skal kunne blive såkaldt bæredygtig.

IMF mener ikke, at disse kriterier er opfyldt, og tvivler på, at de kan blive det inden efteråret, skriver Financial Times.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip