Kilder: Vragrest stammer fra samme flytype som MH370

Amerikanske flyeksperter mener, at den vragrest, der er fundet ud for øen Reunion i Det Indiske Ocean, med stor sandsynlighed stammer fra en Boeing 777.

Det er samme flytype som passagerflyet MH370 fra Malaysia Airlines, der forsvandt sporløst 8. marts 2014 på vej fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 mennesker om bord.

En unavngiven amerikansk embedsmand siger, at eksperter - deriblandt en ingeniør fra flyproducenten Boeing - mener, at vragresten "med stor sandsynlighed" er en vingedel, en såkaldt flaperon, fra en 777. Det skriver nyhedsbureauet AP på sin hjemmeside.

Trods mere end et års intensiv eftersøgning af MH370 er det endnu ikke lykkedes at opspore flyet eller eventuelle dele af det. Flyets forsvinden anses som et af de største mysterier i luftfartshistorien.

Den franske havarikommission kan ud fra fotografier af den genstand, der er blevet fundet, ikke med sikkerhed fastslå, at der er tale om en del fra et Boeing 777-fly.

- Delen er endnu ikke identificeret, og det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at fastslå, om den er fra en Boeing 777 eller/og fra MH370, hedder det i en erklæring fra havarikommissionen.

Reunion, der ligger øst for Madagaskar, hører under Frankrig. Øen ligger i den modsatte ende af Det Indiske Ocean i forhold til, hvor MH370 sidst blev registreret, mange tusinde kilometer væk.

/ritzau/

Dagens Gossip