Kilder: Vragrest stammer fra samme flytype som MH370

Amerikanske flyeksperter mener, at den vragrest, der er fundet ud for øen Reunion i Det Indiske Ocean, med stor sandsynlighed stammer fra en Boeing 777.

Det er samme flytype som passagerflyet MH370 fra Malaysia Airlines, der forsvandt sporløst om natten 8. marts 2014.

Kort tid, efter at flyet med 239 mennesker om bord var lettet fra Kuala Lumpur med kurs mod Beijing, forsvandt det fra radarerne.

En unavngiven amerikansk embedsmand siger, at eksperter - deriblandt en ingeniør fra flyproducenten Boeing - mener, at vragresten "med stor sandsynlighed" er en vingedel, en såkaldt flaperon, fra en 777.

Det skriver nyhedsbureauet AP på sin hjemmeside.

Samtidig siger en kilde til CNN, at vingen på en Boeing 777 har helt unikke kendetegn, som eksperter mener at kunne genkende på fotografierne af vragdelen.

Trods mere end et års intensiv eftersøgning af MH370 er det endnu ikke lykkedes at opspore så meget som en enkelt del af det eller de mange passagerer.

Flyets forsvinden anses som et af de største mysterier i luftfartshistorien.

Tusindvis af kvadratkilometer af den sydlige del af Det Indiske Ocean er blevet afsøgt af fly og skibe i forsøget på at opklare gåden, men uden succes.

Den malaysiske regering har gentagne gange lovet, at den vil gøre alt for at opklare mysteriet. Regeringen oplyser torsdag, at den har sendt et hold eksperter til Reunion for at undersøge, om vragdelen kan knyttes til MH370.

Reunion ligger øst for Madagaskar i den modsatte ende af Det Indiske Ocean i forhold til, hvor MH370 sidst blev registreret, mange tusinde kilometer væk.

Men det udelukker ikke muligheden for, at det er en rest af MH370, der nu er dukket op.

Den dominerende havstrøm i Det Indiske Ocean løber fra et område vest for Australien, op mod Indonesien, på tværs af det Indiske Ocean og ned forbi Madagaskar og Reunion.

Et andet nyttigt spor kan være de små krebsedyr, der har haget sig fast på den knap tre meter lange vragdel.

En oceanograf siger til CNN, at de kan hjælpe med at fastslå, hvilken del af Det Indiske Ocean dyrene stammer fra og dermed også med nogenlunde sikkerhed fastslå, hvor de har sat sig fast på den eventuelle vingedel.

Hvis den skulle komme fra en Boeing 777 kan der næsten kun være tale om MH370.

Et fly af denne type er aldrig nogensinde bekræftet styrtet ned i Det Indiske Ocean, ifølge CNN.

/ritzau/

 

Dagens Gossip