Kilometerlang kø til Rødby-færgen er afviklet

Der er ikke længere grund til at frygte at begynde ferien med at holde flere timer i kø på vej til færgen i Rødby. Lørdagens voldsomme kødannelser er nemlig endelig helt afviklet.

- Køen er ikke længere eksisterende. Jeg tror, at den ekstra færge, som Scandlines satte ind i eftermiddags langt om længe har haft sin effekt, siger Mette Nedergaard, vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikinformationscenter til Ritzau.

Klokken 19.00 var der tre og en halv kilometers kø og en times forsinkelse, og klokken 20.00 var der 20 minutters kø. Klokken 20.45 var køen ifølge Vejdirektoratet helt væk.

Mette Nedergaard forventer ikke, at man søndag vil se lige så lang en bilkø mod færgen som lørdag.

- Måske har nogen ventet med at køre, fordi køerne har været så lange. Men jeg kan ikke forestille mig, at vi kommer til at se noget af det, vi har set de sidste to døgn, siger hun.

Scandlines havde fredag og lørdag indtil klokken cirka 12.30 kun tre færger i drift på overfarten, da der var tekniske problemer med en fjerde færge.

- Der er tit den her fredag og lørdag i ferien rigtig meget kø, men på ingen måde som vi har set det her. Det er helt tydeligt, at den fjerde færge ude af drift har trukket tænder ud, siger Mette Nedergaard.

Scandlines pressechef, Anette Ustrup Svendsen, er heller ikke bange for søndag at se kilometerlange bilkøer med danskere, som venter på at komme om bord på færgen.

- Vi forventer ikke, at det bliver tilnærmelsesvist lige så voldsomt søndag. Vi vidste godt, at lørdag ville være den helt store rejsedag, siger hun.

Hun mener også, at den fjerde færge er en vigtig grund til, at køen blev opløst. Men også danskernes rejsemønstre har spillet ind.

- Folk har tendens til at køre efter morgenmaden og ikke på de skæve tidspunkter. Så vi havde forventet, at tilstrømningen ville stoppe efter klokken 19.00, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip