Kim Andersen får et-årig kontrakt med Team Trek

- Vi er blevet enige om et-årig kontrakt i første omgang, og så må vi se, hvad der sker. Jeg synes, det er et meget spændende projekt, der er blevet sat i gang, og det er et projekt, som skal vare i mange år.

Det kommende Trek-hold er efterhånden ved at tage form, og stammen på holdet er bygget af resterne af Team Radioshack, som lukker efter denne sæson. Det betyder, at Fabian Cancellara får en vigtig rolle, ligesom Andy og tilbagevendte Fränk Schleck får hovedroller.

- Når vi har en rytter som Fabian Cancellara på holdet, så vil der være meget fokus på ham, og han vil forsøge at følge op på de resultater, han har vist de seneste år. Og så håber vi på, at Andy og Fränk kommer tilbage til toppen i de store løb.

Kim Andersen har lige siden Schleck-brødrene kom ind på Team CSC/Team Saxo Bank haft et nært forhold til de to brødre, som han bor tæt på i Luxembourg. Trek har helt fra begyndelsen ønsket at tilknytte Kim Andersen som sportsdirektør på det nye hold, men danskeren ville vente og se, om begge Schleck-brødre fik kontrakt. Uden dem, ville han ikke sige ja.

- Lige i øjeblikket kunne jeg ikke forestille mig at være på et andet hold end dem.

- Jeg er overbevist om, at de kommer tilbage på topniveau. Jeg ved, at Fränk er på niveauet, og så håber jeg, at Andy kan bringes tilbage på topniveau. Andy er jo ikke blevet gammel, bare fordi det er gået dårligt i to år, så selvfølgelig kan det lade sig gøre at komme tilbage på topniveau.

Kim Andersen var i sidste sæson helt ude i kulden, efter Team Leopard-Trek og Team Radioshack fusionerede. Den daværende sportsdirektør, Johan Bruyneel, ønskede ikke Kim Andersens indflydelse på Schleck-brødrene. Der gik dog kun et år, før Kim Andersen igen var inde i varmen, da Bruyneel røg helt ud af cykelsporten.

I år har Kim Andersen fungeret som sportsdirektør under den ledende sportsdirektør Luca Guercilena, og sådan kommer det også til at være på Trek. Her får Kim Andersen til opgave at træne og vejlede Andy og Fränk Schleck.

Dagens Gossip