Kim Bodnia: Unge mennesker lærer at hade jøderne i de danske fængsler

Skuespilleren Kim Bodnia udtrykker i et interview med det israelske medie Walla! sin bekymring for en stigende antisemitisme i Danmark.

Den 50-årige skuespiller, der er vokset op i Nordsjælland i en jødisk familie, var inviteret ind i tv-studiet for at tale om den succesfulde tv-serie 'Broen', der delvist blev optaget i Malmø.

- Dér er ikke rart at være som jødisk person, siger Kim Bodnia og forklarer, at han som jøde ikke føler sig tryg i den svenske by.

Under interviewet snakkede Kim Bodnia om rollerne i den israelske tv-serie 'Hostages' og DR-dramaserien 'Broen'.

Læs også: 'Den jødiske Schindler’ køber kvinder og børn fri af Islamisk Stats kløer og befrier dem fra livet som sexslaver

I den sidste del af interviewet, der kan ses her, taler skuespilleren om, hvordan en stigende antisemitisme gør sig gældende i Danmark og Sverige.

Kim Bodnia fremhæver skuddrabet af Dan Uzan, der for et år siden mistede livet ved Københavns Synagoge i Krystalgade.

Den karismatiske skuespiller mener, at unge, der har en anden etnisk baggrund end dansk, risikerer at udvikle et jødehad, hvis de ender i de danske fængsler.

- Hvis folk kommer i fængsel er der risiko for, at de udvikler et had til det jødiske folk. Det (hadet, red.) vokser inde i fængslerne, siger Kim Bodnia.

Under interviewet forklarer den danske skuespiller, at han ikke er afvisende for at medvirke i en ny sæson af 'Broen'. 

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip