Kim Jong-un beder soldater sove med støvlerne på

De militære spændinger mellem Nordkorea og Sydkorea er den seneste uge blevet øget kraftigt, efter at der er blevet udvekslet ild over grænsen mellem de to lande.

Fredag morgen har Nordkoreas leder, Kim Jong-un, taget konsekvensen og beordret soldater nær grænsen til Sydkorea i krigsberedskab.

- Kim Jong-un har udstedt en ordre til den øverstbefalende i Koreas Folkehær (KPA) om, at hærens kombinerede enheder ved frontlinjen skal gå i krigsberedskab og være fuldt ud kampklar til at iværksætte overraskelsesoperationer, lyder det ifølge AFP fra det statslige nordkoreanske nyhedsbureau, KCNA.

Ordren gælder fra fredag eftermiddag klokken 17.00 lokal tid og er givet efter et krisemøde i den nationale forsvarskommission fredag morgen.

Sydkorea affyrede torsdag 36 artillerigranater mod Nordkorea efter at være kommet under beskydning nordfra.

Den militære reaktion kommer som svar på, at en sydkoreansk propagandahøjttaler på grænsen var blevet beskudt fra nord.

Det har fået Nordkorea til at true med militær gengæld, hvis ikke Sydkorea inden for 48 timer fjerner højttalere, der langs grænsen udsender propaganda mod regimet i nord. Det oplyser den sydkoreanske regering.

Nordkorea har en stående hær på over en million soldater, og ud over at bede soldaterne ved frontlinjen om at sove med støvlerne på har Nordkorea også anmodet FN's Sikkerhedsråd om et hastemøde, oplyser CNN.

/ritzau/

Dagens Gossip