Kim Jong-un vil kun bruge atomvåben til selvforsvar

Skrevet af admin

08/05/2016

Dagens topnyheder

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, siger søndag, at han ikke vil beordre landets militær til at anvende sine atomvåben, medmindre landets suverænitet bliver truet af andre af verdens atommagter.

Det oplyser det statslige nyhedsbureau KCNA ifølge Reuters.

- Som et ansvarligt atomvåbenbevæbnet land vil vores republik ikke anvende atomvåben, medmindre dens suverænitet angribes af aggressive, fjendtlige styrker med atomvåben, skal han have sagt ifølge KCNA.

Meldingen kommer på Arbejderpartiets kongres i hovedstaden Pyongyang - den første i 36 år.

Nordkorea vil "trofast opfylde" sine forpligtelser i forhold til de internationale ambitioner om en såkaldt ikkespredning af atomvåben, lyder det videre.

Meldingerne klinger muligvis en smule hult i ørerne på det internationale samfund, da landet så sent som i januar udførte sin fjerde atomprøvesprængning siden 2006 og siden har affyret ballistiske missiler i strid med FN-sanktioner og internationale advarsler.

Sydkorea er i øjeblikket i alarmberedskab i forventning om, at Nordkorea kunne finde på at foretage en femte atomprøvesprængning i forbindelse med partikongressen.

De to lande er teknisk set stadig i krig, efter at deres konflikt fra 1950 til 1953 endte med en våbenhvile i stedet for en reel fredsaftale.

/ritzau/Reuters