Kim A. melder klassikerkonge i topform før Flandern

Fire sejre er det allerede blevet til i denne sæson for cykelveteranen Fabian Cancellara (Trek), og den 35-årige schweizer går ind til sin sidste Flandern Rundt i topform.

Sådan lyder den skræmmende melding til konkurrenterne fra en af Treks sportsdirektører danske Kim Andersen inden søndagens udgave af den enormt prestigefyldte forårsklassiker.

- Han er i godt humør, og motivationen er helt i top - også fordi han ved, at det er sidste gang, han stiller op i disse løb.

- Det bliver svært at komme uden om ham som en af topfavoritterne, når man ser på, hvordan han har kørt indtil videre i denne sæson, siger Kim Andersen.

Cancellara er kommet først over stregen i endagsløbene Trofeo Serra de Tramuntana og Strade Bianche, ligesom han har vundet enkeltstarter i Volta ao Algarve og Tirreno Adriatico i årets første måneder.

Han varmede op til Flandern Rundt med to fjerdepladser i E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem, og intet tyder på, at alderen trykker schweizeren, som har meldt ud, at karrieren slutter ved udgangen af året.

- Jeg tror godt, vi kan forvente at se ham på podiet igen i denne klassikersæson, lyder det forsigtige bud fra Kim Andersen.

Fabian Cancellara har vundet Flandern Rundt tre gange. Første sejr kom i 2010, og den blev fulgt af triumfer i 2013 og 2014.

Han har også demonstreret sin klassikerstyrke med tre sejre i Paris-Roubaix og en enkelt i Milano-Sanremo.

/ritzau/

Dagens Gossip