Kim Rasmussen og Polen er sensationelt i semifinalen

18/12/2013

Polen er i fuld gang med at skabe en klassisk sensation ved VM i kvindehåndbold i Serbien.

Under ledelse af holdets danske landstræner Kim Rasmussen besejrede polakkerne onsdag aften storfavoritterne Frankrig med 22-21 og kvalificerede sig dermed til semifinalen.

En kæmpetriumf for en nation, der ikke har de store traditioner i kvindehåndbold og aldrig tidligere har været så langt ved et VM.

Ifølge Ulrik Wilbek har Polen da også det dårligste spillermateriale af de otte kvartfinalister, men det har nogen åbenbart glemt at fortælle spillerne.

Ført an af den tårnhøje venstreback Alina Wojtas fandt polakkerne allerede tidligt vejen ind bag Frankrigs ellers massive forsvarsmur, der i en årrække har været holdets store styrke.

Den tidligere mangeårige franske succestræner Olivier Krumbholz kunne fra tribunen i Novi Sad se skeptisk til, mens "hans" spillere havde det meget svært mod den undertippede modstander.

Det franske angrebsspil har været mangelfuldt i denne turnering, og det er betegnende, at franskmændene havde en periode på mere end 10 minutter uden scoring i første halvleg.

Rutinerede kræfter som Mariama Signate og Alexandra Lacrabere skiftedes til at fyre det ene viljeløse langskud af efter det andet, og så kunne Kim Rasmussens tropper gå fra 3-5 til 10-5.

Det stod 11-8 ved pausen, men Frankrig så ud til at være ovenpå midt i anden halvleg, da holdet fik reduceret til 16-17.

Men Lacrabere brændte fra syv-meter-stregen, da hun havde chancen for udligning, og dermed kom franskmændene ikke helt op.

Nu venter der Polen en semifinale mod enten Serbien eller Norge på fredag, og danske Rasmussen har mulighed for at fortsætte sit imponerende triumftog.