Kim Rasmussens Polen er i semifinalen efter gyserkamp

Den danske træner Kim Rasmussen har skabt en ny håndboldoverraskelse med sit upåagtede polske landshold.

For andet VM i træk er Polen klar til semifinalen, efter at polakkerne besejrede Rusland med 21-20 efter en gyserkamp i Herning.

Polen møder nu Holland i en semifinale, der nok ikke var mange, der havde gættet på forhånd, mens Rusland må nøjes med at spille om 5.- til 8. pladsen.

Polakkerne er ikke kommet så langt ved at spille poleret håndbold, men man må give Kim Rasmussens tropper, at de kæmper med alt, hvad de har.

Det var sådan, holdet tog en choksejr over Ungarn i mandags, og det var også på den måde, de rystede russerne i Boxen.

Polakkerne tålte også, at de brændte en håndfuld helt oplagte chancer på et tidspunkt, hvor de havde muligheden for at give storfavoritterne et afgørende stød.

En ti minutter lang scoringspause forvandlede en polsk føring på 15-12 til 15-17, og polakkerne kunne heller ikke opretholde det høje forsvarstempo, der havde frustreret de russiske spillere før pausen.

Det betød også, at målvogter Anna Wysokinska, der i første halvleg reddede hvert andet russiske forsøg, fik mindre indflydelse og blev byttet ud midt i anden halvleg.

Afløseren, Weronika Gawlik, fik dog godt fat, og ved 20-20 havnede kampen i en stillingskrig, inden Polen afgjorde tingene med en scoring i sidste minut.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip