Kim Staal klar til 16. VM-turnering

Da Kim Staal efter den sidste træning var til evalueringsmøde med landstræner Per Bäckman, vidste han ikke, om han var købt eller solgt.

- Jeg kunne regne ud, at det var en fra fjerdekæden, der skulle sorteres fra. Det kunne blive mig, og det havde fyldt meget i mine tanker. VM er noget, jeg rigtig gerne vil med til, så jeg blev utrolig glad, da Per Bäckman gav mig den besked, at jeg var udtaget, siger Kim Staal.

Den 35-årige »Staalmand« har været en del af landsholdet, siden han var 18, og står over for sin 16. VM-turnering.

Det er mere, end han turde håbe på efter at være vraget til sidste års VM i Stockholm og OL-turneringen i Vojens i februar.

- Tanken, at jeg havde været til VM for sidste gang, var ikke fremmed. Så meget desto større er glæden over at være medlem af den lille familie, landsholdet er, siger han.

- Jeg har trænet med landsholdet siden marts og haft en længere periode uden skader. Jeg har det fint med fysikken, kroppen og tempoet. Men spillemæssigt kunne jeg godt ønske at være skarpere.

I 15 år spillede Kim Staal i Sverige og et år i USA (Milwaukee Admirals i AHL), inden han i 2010 vendte tilbage til Danmark. Først til Herning og fra 2011 til barndomsklubben Herlev.

Selv om han har nået en alder, hvor de fleste falder til ro, er han stadig frisk på et udlandseventyr, men pointerer, at hvis han bliver i Danmark efter sommerferien, er der ikke andre klubber end Herlev Eagles.

VM-holdet kom torsdag eftermiddag til Stockholm og træner frredag middag i Globen. Lørdag kl. 16.15 hedder modstanderne Canada, BTs guldfavoritter.

Kim Staal glemmer aldrig 2-2 kampen mod Canada i Finland for ti år siden. Men vil han ikke garantere, at Danmark skriver et nyt kapitel i ishockeyhistorien, er han kommet til Sverige med en god fornemmelse.

- Vi har et godt hold og har trænet sindssygt hårdt, og spillerne fra NHL spidser holdet til. Jeg tror på et godt resultat, siger han.

Per Bäckman karakteriserer Kim Staal som en fighter, som ikke vil give op.

- Kim har været meget skadet i flere år, men er nu inde i en længere skadesfri periode og er i en bedre fysisk forfatning end længe. Han har arbejdet hårdt og fokuseret siden den første landsholdssamling, siger han.

Kim Staal er landsholdets humørspreder og elsket af holdkammerater og fans, men selv om der går mange festlige anekdoter om den hårdtarbejdende powerforward, er det ikke skæg og ballade det hele. Han er bundseriøs.

Denne signatur husker en landskamptur til Polen med den daværende landstræner Jim Brithén. Han delte sedler ud i bussen og bad spillerne beskrive sig selv. Kim skrev: - Lækker røv. Drikker for meget.

Jeg husker ikke trænerens ansigtsudtryk, men holdkammeraterne flækkede af grin.

På en landskamps-tur til Frankrig fandt Kim Staal en levende mus i sin taske i omklædningsrummet. En materialemand slog musen ihjel, og Kim Staal spillede landskampen med sørgebind.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip