Kina advarer om giftige stoffer over eksplosions-by

Kinesiske myndigheder beder indbyggerne i millionbyen Tianjin, hvor to store eksplosioner har dræbt mindst 85 mennesker og kvæstet flere hundrede, om at evakuere den skole, som folk har søgt tilflugt til.

Vinden har ifølge kinesiske myndigheder nemlig skiftet retning, hvorfor der nu advares om giftige og skadelige kemikalier i luften.

De skadelige stoffer har spredt sig efter brand i en bygning, der indeholdt kemikalier.

Indbyggerne bliver rådet til at tage lange bukser og maske på for at beskytte sig selv, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Umiddelbart efter de to første eksplosioner sagde myndighederne, at vinden blæste røgen ud over havet, hvilket minimerede risikoen for indbyggerne i byen. Men nu er forholdene altså anderledes.

Eksplosionerne ramte havnen i et stort industriområde i Tianjin onsdag aften dansk tid, og lørdag meldes der stadig om ild i ruinerne.

Lørdag morgen dansk tid blev beboerne i nærheden af ulykkesstedet i det nordøstlige Kina evakueret på grund af frygt for spredningen af giftige kemikalier.

Ifølge Beijing News påbegyndte politiet evakueringerne, efter at natriumcyanid var blevet fundet på ulykkesstedet. Samtidig rapporterede flere medier, at en række mindre eksplosioner havde ramt området og skabt nye brande.

Fundet af natriumcyanid har fået de kinesiske myndigheder til at sende producenter af kemikaliet til området for at få kontrol over stofferne.

Et hold bestående af 217 atom- og biokemieksperter fra det kinesiske militær er også blevet sendt til ulykkesstedet efter eksplosionerne.

Myndighederne har endnu ikke fundet frem til, hvad der forårsagede ulykken.

Udenlandske eksperter har dog peget på, at de brandfolk, der først kom til stedet, kan have begået en alvorlig fejl ved at sprøjte med vand i stedet for pulver mod en stor lagerbygning, der rummede sprængfarlige kemikalier.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip