Kina afviser Miss World-deltager efter kritisk kommentar

Det canadiske deltager i Miss World-skønhedskonkurrencen, Anastasia Lin, er blevet stoppet i lufthavnen i Hongkong og nægtet indrejse i Kina for at deltage i konkurrencen.

Anastasia Lin, der har kinesiske rødder, mener, at hun bliver straffet for en kommentar om overtrædelse af menneskerettigheder i Kina.

Skønhedsdronningen deltog i juli i en høring i den amerikanske kongres om religiøs forfølgelse i Kina. Her udtalte hun, at hun ønskede at tale for de kinesere, der bliver "tævet, brændt og sat strøm til på grund af deres overbevisninger."

- Den kinesiske regering har forhindret mig i at deltage af politiske årsager. De forsøger at straffe mig for mine holdninger og forhindre mig i at tale om menneskerettigheder, siger Anastasia Lin.

Hun hævder, at hendes far også har oplevet chikane fra de kinesiske myndigheder siden høringen.

Den 25-årige Anastasia Lin har ikke fået indrejsevisum til Kina og kan derfor ikke komme til Sanya på ferieøen Hainan i Kina, hvor konkurrencen, der skal kåre Miss World, bliver afholdt i år.

Det kinesiske udenrigsministerium har ifølge nyhedsbureauet Reuters ingen kommentar til anklagerne fra den 25-årige canadiske skønhedsdronning.

Arrangørerne af Miss World-konkurrencen har forsøgt at få oplyst, hvorfor den canadiske deltager ikke kan få indrejsevisum. Det er ikke lykkedes, oplyser de.

Hvis deltagere ikke kan stille op i konkurrencen, vil de blive tilbudt en plads i næste års konkurrence, oplyser arrangørerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip