Kina giver Quentin Tarantino en chance mere

Quentin Tarantinos seneste film »Django Unchained« får en chance mere i Kina. Den skal efterredigeres endnu engang oven på den afbrudte lancering i sidste uge.

Den kinesiske censur havde godkendt den voldsspækkede western, men få timer efter premieren i torsdags blev filmen trukket ud af de kinesiske biografer med en tynd begrundelse, der handlede om »tekniske problemer«. Tarantinos ventede gennembrud i Kina lignede en fuser, men nu vil New York Times vide, at instruktøren får et forsøg mere.

For at opnå censurens blå stempel havde Tarantino ellers klippet i filmen. Flere voldelige scener var eksempelvis fjernet, ligesom den amerikanske filmskaber havde dæmpet den røde farve på det blod, der flyder i rigelige mængder.

Censorerne var i første omgang tilfredse med resultatet, men ifølge New York Times var det alligevel ikke nok. Den statslige censur vurderer angiveligt, at »Django Unchained« fortsat er upassende for et kinesisk publikum, så Tarantino må tilbage til klippebordet.

Hvis »Pulp Fiction«-instruktøren indvilger, kan »Django Unchained« stadig blive den første film, han får ud til det brede kinesiske publikum i sin snart 30 år lange karriere.

Handlingen udspiller sig kort før den amerikanske borgerkrig og filmens rolleliste tæller navne som Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington og Christoph Waltz.

Branchebladet Hollywood Reporter påpeger, at en film yderst sjældent tages af plakaten, når den først er godkendt hos censuren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip