Kina har måske spottet vragrester fra forsvundet fly

Tre mystiske genstande i havet nordøst for Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, har fået de kinesiske myndigheder til at spærre øjnene op.

Der kan nemlig være tale om vragrester fra det passagerfly, der forsvandt sporløst i weekenden.

En kinesisk satellit, der er sat til at hjælpe med eftersøgningen af det forsvundne fly MH370, har opsnappet et "mistænkeligt område i havet", oplyser de kinesiske myndigheder, som nu har frigivet billederne taget af satellitten.

Det kan vise sig at være vigtige spor i eftersøgningen af flyet og opklaringen af, hvad der er sket med de 239 personer om bord, skriver CNN.

Billederne viser tre store genstande, der flyder rundt i havet mellem Malaysia og det sydlige Vietnam. Den største del er på størrelse med en bus, mens de to andre måler omkring 13 gange 18 meter og 14 gange 19 meter.

Satellitten tog billederne søndag den 9. marts - dagen efter, at flyet forsvandt fra radaren. De er dog først blevet offentliggjort onsdag.

De potentielt nye ledetråde i mysteriet kommer samme dag, som myndighederne valgte at udvide området for flyeftersøgningen.

Flyet fra Malaysia Airlines forsvandt natten til lørdag dansk tid med 227 passagerer og 12 besætningsmedlemmer om bord. Flyets destination var Beijing, men kontakten forsvandt, da flyet krydsede ind i det vietnamesiske luftrum.

Ifølge malaysisk flyvevåben har en radar sporet noget, der kunne være det savnede passagerfly i Malaccastrædet, flere hundrede kilometer fra det sted, hvor man sidst havde kontakt til flyet.

Der har dog været flere teorier om, hvad der er sket med flyet, end der har været konkrete svar. En af teorierne går på, at flyet er gået fra hinanden oppe i luften.

Der har også tidligere været meldinger om "mystiske, flydende objekter", men de har alle vist sig at være irrelevante for den aktuelle eftersøgning, som også vanskeliggøres af, at der flyder meget affald i havet mellem Vietnam og Malaysia.

/ritzau/

Dagens Gossip