Kina knuser 660 kilo elfenben i symbolsk handling

Myndighederne i Kina har fredag ødelagt mere end 600 kilo elfenben. En seance, der blev overværet af udenlandske journalister og diplomater.

Destruktionen af blandt andet elefantstødtænder er et forsøg på at forbedre landets dårlige ry som det globale centrum for ulovlig handel med det dyrebare materiale, skriver AFP.

Stødtænder og forarbejdet elfenben i mange afskygninger blev fredag kastet ind i en stor maskine, der knuste og sendte det ud i den anden ende i pulveriseret form.

En stigende efterspørgsel på elfenben i Asien bærer en stor del af skylden for et stadigt større antal drab på afrikanske elefanter.

Over 20.000 afrikanske elefanter blev i 2013 dræbt for at få fingre i det store dyrs stødtænder af elfenben.

Myndighederne og naturbeskyttelsesorganisationer i Afrika har ikke haft held med at dæmme op for for krybskytteriet og organiseret smugling.

Eksperter vurderer, at op mod 70 procent af alt ulovligt elfenben bliver solgt i Kina, hvor produkter lavet af det hvide materiale anses som et statussymbol.

Kina har forsøgt sig med hårdere straffe til smuglere og aftagere af elfenben, men det har tilsyneladende ikke hjulpet meget, så nu griber myndighederne til mere synlige metoder.

- Vi vil holde strengt øje med forarbejdning og handel med elfenben, indtil det kommercielle salg af elfenben bliver stoppet, siger Zhao Shucong, leder af Kinas administration for statsskove, til AFP.

Diplomater fra USA, Storbritannien og adskillige afrikanske lande overværede seancen sammen med udenlandske journalister.

I februar annoncerede Kina et midlertidigt forbud mod at importere elfenbensprodukter fra Afrika. Forbuddet berører elfenben, som er erhvervet efter 1975.

Kina beslaglagde og knuste 6,83 ton elfenben i begyndelsen af sidste år. Det var første gang, at kineserne offentligt ødelagde det dyrebare materiale.

Ifølge dyrerettighedsgrupper kunne et kilo elfenben sidste år indbringe over 11.000 kroner.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip