Kina lover milliardhjælp til Jordskælvsramt Nepal

Skrevet af admin

25/06/2015

Mest læste i dag

Efter det ødelæggende jordskælv i Nepal i foråret har internationale donorer lovet at bidrage med tre milliarder dollar til genopbygningen.

På donormødet i hovedstaden Kathmandu siger premierminister Sushil Koirala, at pengene ikke vil smuldre på grund af svindel. Der vil være "nultolerance over for korruption", lover han.

- Jeg forsikrer jer, at vi vil vende hver en sten for at sikre, at støtten når frem til dem, som den er tiltænkt, siger han.

Ud af de tre milliarder (godt 20 milliarder kroner) har Kina alene givet løfte om knap en halv milliard dollar.

Men Nepals andet store naboland, Indien, vil ikke stå tilbage for Kina, så det bidrager med en milliard dollar.

Begge lande har historisk altid søgt indflydelse i Nepal, og begge var de stærkt involveret i redningsarbejdet efter jordskælvet.

Nepal har opgjort, at det behøver hjælp udefra for 6,7 milliarder dollar for at overvinde følgerne af jordskælvene i april.

Her mistede over 8000 mennesker livet, næsten en halv million huse blev ødelagt, og folk, der har mistet deres ejendom og ejendele, er afhængig af, at regeringen og nødhjælpsorganisationer sørger for mad, drikke og husly.

Internationale udviklingsbanker, Japan, USA og EU har også givet tilsagn, og samlet når den lovede støtte op på tre milliarder dollar.

/ritzau/AFP