Kina noterer den sløveste vækst i et kvartal i seks år

Kina oplevede i månederne fra juli til september en vækst på 6,9 procent i forhold til samme periode året før.

Det viser tal fra det kinesiske statistikbureau tidligt mandag morgen dansk tid.

Der er tale om den svageste vækst i et kvartal siden 2009, og for kineserne er tocifrede vækstrater en saga blot.

Helt skidt er nøgletallet dog ikke. Markedsanalytikere havde ifølge Bloomberg News ventet en fremgang på 6,8 procent i bruttonationalproduktet, og væksten ligger dermed til den positive side i forhold til analytikernes forventninger.

Kina har et officielt mål om at komme i land med en samlet vækst på omkring syv procent i år. Præcis sådan lå væksten i årets to første kvartaler. Dermed synes det overordnede mål fortsat inden for rækkevidde for verdens næststørste økonomi.

Samtidig med væksttallet har Kina blandt andet offentliggjort, at detailsalget i september voksede med 10,9 procent, mens væksten i industriproduktionen i samme måned dykkede til 5,7 procent i forhold til året før.

De kinesiske myndigheder har inden for det seneste år iværksat flere tiltag med det formål at undgå en hård opbremsning i landets økonomi.

Blandt andet har centralbanken flere gange sænket renterne og lempet kravene til, hvor meget kapital bankerne skal ligge inde med. Flere andre ting har haft som formål at gøre det lettere for kinesere at låne penge og dermed holde gang i økonomien.

Investorer verden over har været bekymrede for Kinas økonomiske velbefindende - særligt efter en voldsom nedtur på det kinesiske aktiemarked i løbet af sommermånederne, hvor finansmarkeder i hele verden blev påvirket.

Sidste år voksede Kinas bruttonationalprodukt 7,3 procent. Det var det laveste niveau siden 1990.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip