Kina: Vækstmål har aldrig været mejslet i granit

Det er ikke en absolut nødvendighed, at Kinas økonomi er vokset med syv procent, når året er omme.

Syv procent er den officielle målsætning, men lørdag siger den kinesiske premierminister, Li Keqiang, at Kina aldrig har meldt ud, at syv procents vækst er et ufravigeligt krav til økonomien.

- Vi har aldrig sagt, at vi for alt i verden skal forsvare noget mål, men at økonomien bør bevæge sig inden for et rimeligt interval, siger Li Keqiang i en skriftlig udtalelse offentliggjort på centralregeringens hjemmeside.

Den kinesiske økonomi voksede med 6,9 procent i kvartalet, der strækker sig fra juli til september, i forhold til sidste år. Det er første gang, at væksten er røget under syv procent, siden den globale finanskrise brød ud.

Dog var væksten i tredje kvartal højere, end analytikere havde ventet, og Li Keqiang understreger, at han har tillid til, at landets økonomi vil klare sig igennem de nuværende udfordringer.

Blandt andet er han optimistisk, når det kommer til beskæftigelse, turisme og servicesektoren.

- Det hårde arbejde, som folk i hele landet udfører, og det enorme potentiale i Kinas økonomi, giver os tillid til, at vi kan overvinde de forskellige udfordringer, siger han i den skriftlige udtalelse.

Fredag satte Kinas centralbank renten ned for sjette gang på mindre end et år.

Samtidig sænkede centralbanken kravene til, hvor store reserver de kinesiske banker skal have. Det sker i et forsøg på at sætte gang i den sløve økonomi.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip