Kina vil beskytte whistleblowers på nettet

Kinas regering forsikrer landets borgere om, at det er sikkert at anmelde korruption via en ny officiel hjemmeside, skriver Reuters.

Flere borgere har udtrykt skepsis for regeringens korruptionskamp og frygter, at korruptionsanklager via hjemmesiden vil blive ignoreret, føre til forfølgelse fra myndighederne eller personlig hetz.

»Jeg kan på en oprigtig måde fortælle, at alle rapporter, som sendes (...) får retslig beskyttelse, og vi vil se meget alvorligt på hævnangreb,« siger Cui Shaopeng, generalsekretær i regeringens antikorruptionsorgan, ifølge Reuters.

Kinas regering og præsident Xi Jinping har sat hårdt ind for at få bugt med den udbredte korruption i Kina.

Kinas myndigheder lancerede allerede i 2009 en hjemmesiden for whistleblowers. Det har sidenhen ført til en stribe anholdelser af lavere rangerende embedsmænd for korruption.

Den kinesiske regering er dog stadig påpasselig med korruptionsindsatsen og giver ikke retsbeskyttelse for anmeldere, der ikke benytter myndighedernes maskineri.

»Det her er en latterlig konstruktion,« siger Zhu Ruifeng, en af ??Kinas mest fremtrædende whistleblowers, til Reuters på baggrund af regeringens seneste udspil.

Dagens Gossip