Kina vil i fodboldens verdenstop i 2050

Skrevet af admin

11/04/2016

Dagens topnyheder

De kinesiske fodboldklubber har i løbet af de seneste år investeret kraftigt i stjernespillere fra udlandet. Niveauet blandt landets egne spillere er dog mere tvivlsomt.

Derfor har den kinesiske regering mandag lanceret en plan for, hvordan den på mange måder fremadstormende nation får succes på fodboldbanen.

Målet er "at blive en topklasse fodboldnation", fremgår det af planen, som er på 14 sider og udstedt af Den Nationale Sportsadministration, Det Kinesiske Fodboldforbund, landets uddannelsesministerium og kommissionen for national udvikling og reformer.

Målet skal indfris inden år 2050.

Kommissionen oplyser, at Kina i løbet af de næste fire år vil have 20.000 fodboldakademier, 30 millioner skoleelever, der spiller fodbold, og i alt 50 millioner aktive fodboldspillere.

Et af delmålene for planen er, at der skal være en fodboldbane per 10.000 indbyggere i Kina, skriver BBC.

Aktuelt ligger Kinas landshold nummer 81 på verdensranglisten.

Præsident Xi Jinping, der elsker fodbold, håber, at planen kan opfylde hans tre drømme om at afholde, kvalificere sig til, og vinde en VM-slutrunde.

Landets hidtil eneste VM-deltagelse var i 2002. Kina kan fortsat kvalificere sig til VM i Rusland om to år. Efter en 2-0-sejr over Qatar er Kina med i den afsluttende kvalifikation i kampen om Asiens VM-pladser.

/ritzau/AFP