Kina vil skrotte kulslugende kraftværker

Kina vil nu opgradere landets kulfyrede kraftværker og med ét slag nedbringe antallet af forurenende stoffer fra værkerne med 60 procent inden 2020.

Det oplyser topembedsmænd i den kinesiske administration.

Beslutningen vil ifølge det statslige nyhedsbureau, Xinhua, betyde, at Kina vil spare miljøet for udledning af 100 millioner ton kul og nedbringe udledningen af CO2 med 180 millioner ton om året.

Planen indebærer også, at Kina vil lukke kraftværker, der ikke kan leve op til kravene om at være energieffektive.

Kina har tidligere bebudet, at man vil skrue ned for de kulslugende kraftværker, fordi de bærer en stor del af ansvaret for den voldsomme luftforurening i landet.

Bystyret i Beijing skred tirsdag til lukning af hundredvis af virksomheder, fordi smogniveauet var 25 gange højere end det anbefalede niveau. Kinesiske skolebørn blev ligeledes sendt hjem fra skole på grund af forureningen.

Den tiltagende forurening er årsag til stigende utilfredshed blandt kineserne med det regerende kommunistparti.

Den kinesiske præsident, Xi Jinping, har bragt emnet op ved det igangværende klimatopmøde i Paris. Her har han gentaget Kinas løfte om, at landets CO2-udledning vil toppe i 2030 og derefter falde.

Det skønnes, at Kina i 2013 udledte dobbelt så meget CO2 som USA og op mod to og en halv gange så meget som den samlede udledning fra EUs medlemslande.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip