Kinas økonomiske vækst øger tempoet

Kinas økonomi udvidede sig i tredje kvartal med 7,8 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det er den hidtil kraftigste vækst i 2013. Det viser tal offentliggjort fredag af det nationale statistikbureau.

Efter en overraskende svag kinesisk eksport i september var der på finansmarkederne en vis nervøsitet forud for fredagens tal for udviklingen i bruttonationalproduktet. Investorerne frygtede, at økonomien var på vej ind i en ny svaghedsperiode.

Men BNP-fremgangen i juli, august og september var helt som forventet af analytikere.

I andet kvartal udvidede økonomien sig 7,5 procent. I de første ni måneder af 2013 er væksten i verdens næststørste økonomi dermed oppe på 7,7 procent.

Kina er i gang med at tilpasse sig en ny økonomisk virkelighed, efter at adskillige år med en årlig vækst på over 10 procent for alvor blev brudt i 2012, da væksten med 7,7 procent ramte det laveste niveau siden 1999.

Den Internationale Valutafond (IMF) venter for 2013 en vækst i Kinas bruttonationalprodukt på 7,6 procent, mens Verdensbankens prognose lyder på 7,5 procent.

Fredagens vigtige BNP-opgørelse er ledsaget af flere andre økonomiske nøgletal.

Industrien i Kina øgede sin produktion 10,2 procent i september mod forventet 10,1, mens detailsalget voksede 13,2 procent i forhold til året før. En anelse lavere end de ventede 13,5 procent.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip