Kina's regering vil stoppe filmproducenters vilde dramaer om krigere

Den kinesiske regering forsøger at dæmme op for en stigende tendens i landet, hvor TV-producenter og filmskabere går skridtet for langt, når de skal skildre landets kampe mod Japan før og under Anden Verdenskrig.

Den løftede pegefinger fra regeringen kommer som følge af seerprotester, hvor flere har påpeget, at de historiske dramaer overdriver kinesernes heltemod og evner som krigere mod de ofte hjælpeløse japanere. Det oplyser statslige medier i Kina ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Forholdet mellem Kina og Japan har været køligt i årevis, da Beijing mener, at man fra japansk side ikke vil stå ved de grusomheder, som japanske soldater begik i landet i årene 1937 til 1945.

Men det kølige forhold til trods har flere kinesere brokket sig på de sociale medier over de til tider overdrevne anti-japanske dramaer, herunder et TV-show, hvor en heroisk kineser flækker japanske soldater midt over med de bare næver.

I et andet program, der ligeledes har sendt kritiske kinesere til tastaturet, sender en kinesisk bueskytte en stribe pile af sted mod japanske soldater med kun et enkelt skud med sin bue.

Den kinesiske regering betegner krigen mod Japan som en »heroisk akt af det kinesiske folk«, der er en »værdifuld kilde for film- og TV-kreativitet«, understreger styrets »vagthund« på TV-området, Wang Weiping, over for avisen People’s Daily. Men:

- På det seneste har noget af den her kreativitet vist en mangel på seriøsitet, siger Weiping.

Regeringen opfordrer nu film- og TV-producenterne til at revurdere deres dramaer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip