Kinesere destruerer fjerkræ for at forhindre fugleinfluenza

Det skriver Reuters. Myndighederne i den kinesiske millionby Hangzhou begyndte lørdag at indsamle høns og ænder fra byens markeder i et forsøg på at stoppe udbredelsen af den nye type fugleinfluenza, H7N9.

Hønsene og ænderne skal destrueres, og handel med levende fjerkræ er samtidig blevet forbudt.

Fredag gennemførte myndigheder i Shanghai samme procedure, efter det sjette dødsfald af den nye frygtede influenzatype var blevet bekræftet. Fire af dødsfaldene er indtruffet i Shanghai.

Mindst 20.000 stykker fjerkræ blev fredag sendt til destruktion i Shanghai, efter der blev fundet influenzavirus i duer.

De kinesiske myndigheder fastholder, at der den nye type fugleinfluenza ikke smitter fra menneske til menneske. De bakkes op af verdenssundhedsorgansiationen WHO i den vurdering.

WHO har dog iværksæt en opsporing af de personer, de smittede kinesere har været i kontakt med, i håbet om at kunne overvåge eventuel udbredelse af smitten.

Kinesiske forbrugere kan stadig købe fersk og frosset fjerkræ, men tilrådes at stege eller koge kødet godt.

Det er kun personer i det østlige Kina, der er blevet smittet med fugleinfluenzaen, men omkringliggende lande har optrappet beredskabet af frygt for en potentiel epidemi.

Dagens Gossip