Kinesere klar til købe stor dansk virksomhed

Inden længe køber kinesere en større, dansk virksomhed.

Sådan lyder vurderingen nu fra banker og advokater, som hver eneste uge får henvendelser fra kinesiske virksomheder, som ønsker at komme ind på det danske marked, skriver Jyllands-Posten.

- For tiden mærker vi en stigende interesse, og vi bliver flere gange om ugen kontaktet af vores kolleger i den kinesiske bank ICBC om kinesiske virksomheders interesse for opkøb eller investeringer i danske virksomheder, siger Mikael Ericson, chef for Capital Markets i Danske Bank.

Han er derfor ikke i tvivl om, at et større kinesisk opkøb sker om ganske kort tid.

- Jeg venter, at der kommer en transaktion af en vis størrelse i løbet af dette år, siger Mikael Ericson.

Samme melding kommer fra advokatfirmaet Bech-Bruun, som har åbnet et kontor i Kina for at håndtere interessen.

- Indtil nu har vi kun set små investeringer, men jeg håber, at der kommer et par milliardtransaktioner i år, siger Monica Reib, partner i Bech-Bruun til Jyllands-Posten.

Den kinesiske regering ønsker at øge fokus på blandt andet grøn vækst og teknologi over de næste fem år. Og derfor peger pilen på Europa - heriblandt Danmark.

- Det er ikke kun danske virksomheder, kineserne har søgelyset rettet mod, men også europæiske, siger Jørgen Høholt, bankdirektør og leder af Nordeas Corporate & Institutional Banking i Danmark, til Jyllands-Posten.

- Vi oplever, at det især er knowhow og innovation, som kineserne efterspørger, tilføjer han.

/ritzau/

Dagens Gossip