Kineserne vil bygge til skyerne på ti måneder

Sky City er bare et af mange skyskraber-projekter, der eksisterer i Kina. Projektet udmærker sig dog ved at ville slå en anden rekord - nemlig når det gælder byggetid. Entreprenørerne bag Sky City mener, de kan nå den endelige højde i april 2014 - altså om ti måneder.

Til sammenligning tog det fem år at færdiggøre Burj Khalifa. Den planlagte bygningshastighed får da også skeptikere til at rynke på næsen. Nogle spørger, om det overhovedet er muligt, andre mener, det sker på bekostning af bygningens brugervenlighed. Den bliver bygget af præfabrikerede elementer, og en kritiker peger på, konstruktionen svarer til at stable over 100 beboelsesvogne oven på hinanden.

Om det bliver således, og om de stramme deadline for byggeriet kan nås, vil blive klart til april.

Sky City er dog langt fra det eneste højhusbyggeri, der er på tegnebordet i Kina. Hvis man vælger at definere en skyskraber som en bygning på over 152 meter, så er der i dag 470 af slagsen, skriver CNN. De 332 er endnu ikke færdigbyggede, mens endnu 516 er i planlægningsfasen.

Når det kommer til de helt høje af slagsen, så kan nævnes projekter som Golden Rooster Tower i Suzhou på 700 meter, Ping An Finance Center i Shenxhen på 660 meter og Shanghai Tower på 632 meter.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip