Kinesisk er blevet mere populært på gymnasierne

Eleverne på landets gymnasier tager i stigende grad sproget kinesisk til sig. Det skriver Kristeligt Dagblad.

For ti år siden blev sproget slet ikke tilbudt til gymnasieeleverne, men i år er der 286 elever fra almene gymnasier og erhvervsgymnasier, der har taget studentereksamen i kinesisk.

Det er ikke meget ud af det samlede antal studenter på cirka 46.000 studenter, men det er tydeligt, at sproget er blevet mere populært blandt danske unge, mener René Bühlmann, der er Børne- og Undervisningsministeriets fagkonsulent for kinesisk i gymnasiet.

»Målt i procent er det en stor fremgang, når udgangspunktet er nul, men jeg synes ikke, man kan kalde det en eksplosiv udvikling. På ti år er vi nået op på, at kinesisk fortsat er et lille sprogfag, men det er det største ikke-europæiske sprog og har også overhalet russisk, som ellers tidligere har været meget populært i gymnasiet,« siger René Bühlmann til Kristeligt Dagblad.

Han mener, at udviklingen er et tegn på, at de unge har fået øjnene op for, at Kina i disse år har verdens øjne rettet mod sig.

»De følger med i nyhederne, de har hørt om BRIK-landene (Brasilien, Rusland, Indien og Kina, red.) og de ved, at det er her, det sner for tiden. Samtidig er der noget eksotisk og anderledes over et sprog med helt anderledes skrifttegn, som nogle elever bliver tiltrukket af. Også drengene, som ellers er klart i undertal på sprogfagene. Der er noget sejt i at give sig i kast med et sprog, der er så fremmedartet,« siger René Bühlmann.

Ud af de 286 studenter, der har taget eksamen i kinesisk, er der 147 fra det almene gymnasium, der har taget kinesisk på A-niveau, mens 41 har taget det på B-niveau. På erhvervsgymnasierne har henholdsvis 50 og 48 taget eksamen i kinesisk på de to niveauer.

Dagens Gossip