Kinesisk filmstjerne udsat for milliontyveri i København

Den 37-årige kinesiske filmstjerne Tao Liu har været udsat for et milliontyveri under et ophold i København.

Det skriver hun ifølge TV2's hjemmeside på det sociale medie Weibo, der er meget populært i Kina.

Tao Liu, der blandt andet har været med i storfilmen "The Last Concubine", er på besøg i Danmark som led i et reklamefremstød for den danske skofabrikant Ecco.

- Jeg er rystet. Inviteret til København af Ecco i forbindelse med forretninger. Jeg var væk fra mit hotel i København, First Hotel Kong Frederik, for at arbejde om eftermiddagen den 6. december, skriver Tao Liu ifølge tv2.dk.

- Pengeskabet i mit værelse og alt inden i blev simpelt hen stjålet. Indeni var der smykker og ure til en værdi af fire millioner (yuan, cirka 4,31 millioner danske kroner, red.) og nogle kontanter. Hele pengeskabet blev stjålet. Dette er forfærdeligt.

Tao Liu kom til København 3. december, og hun skulle efter planen vende hjem til Kina tirsdag - men tyveriet kan forsinke filmstjernens hjemtur.

Hos Københavns Politi bekræfter man tyveriet.

- Vi kender til sagen, og vi efterforsker den. Vi lægger en del kræfter i det, siger Gunnar Nørager, efterforskningsleder hos Københavns Politi, til tv2.dk.

Københavns Politi ønsker dog ikke at kommentere Tao Lius oplysninger om de effekter, der er stjålet og deres værdi.

På Hotel Kong Frederik i København bekræfter direktør Henric Karlsson, at en gæst på hotellet har været udsat for tyveri.

- Vi assisterer politiet alt hvad vi kan i denne sag. Vi har overgivet videoovervågning til politiet, siger Henric Karlsson til tv2.dk

Han oplyser, at der ikke er andre gæster på hotellet, der har meldt, at de har været udsat for tyveri.

/ritzau/

Dagens Gossip