Kinesisk pige får ophold få timer efter opkald fra avis

Skrevet af admin

14/11/2013

Dagens topnyheder

Egentlig havde hun fået afslag og skulle forlade Danmark. Men efter at have sat pressen på sagen har 19-årige Mengshi Lin fået lov til at blive i Danmark.

17 måneder efter, at hun oprindeligt søgte om permanent opholdstilladelse, fik den kinesiske pige i mandags opholdstilladelsen, skriver Information.

Det skete blot fem en halv time efter, at avisen havde kontaktet Udlændingestyrelsen for at få en kommentar til sagen.

Mengshi Lin har boet i Danmark i over seks år. Hun taler flydende dansk og går i 2.g i gymnasiet, hvor hun ifølge rektoren er "en dygtig og engageret elev". Hun har arbejde og masser af venner, og hun drømmer om at læse softwareteknologi.

Men i september fik Mengshi Lin besked på at forlade Danmark og rejse tilbage til Kina, hvor hun voksede op som barn. Hendes midlertidige opholdstilladelse kunne ikke forlænges, og af samme grund fik hun afslag på permanent opholdstilladelse, som hun også havde ansøgt om.

Den afgørelse har Udlændingestyrelsen nu omgjort - ifølge kontorchef Merethe Nord Philips "af egen drift".

- Mengshi Lin har ikke i sine ansøgninger hidtil opfyldt betingelserne for permanent opholdstilladelse. Men nu har vi altså vurderet, at hun på grund af sin tilknytning til Danmark kan få ophold med henblik på afslutning af sit gymnasieforløb.

- Som konsekvens heraf kan også hendes mor og lillebror få ophold. Vi vil nu også tage stilling til, om hun kan gives permanent ophold på grundlag af den tilladelse, hun nu har fået, skriver kontorchefen i en kommentar til Information.

/ritzau/