Kinesisk professor vil sparke gang i høreapparaterne

Høreapparater emmer ikke ligefrem af ungdommelighed og mode. Den gennemsnitlige førstegangsbruger er 74 år gammel, apparaterne skal helst ikke ses, og de fleste ville ønske, at de slet ikke skulle bruge dem.

Det vil professor Guang-Zhong Yang, specialist i robotter og sensorer ved Imperial College i London, lave om på.

Derfor er han tiltrådt et nyoprettet såkaldt Scientific Advisory Board hos GN Store Nord, der udvikler høreapparater og headsets fra hovedkvarteret i Ballerup.

Advisory Board'et skal komme med ideer og sparring til GN's udviklingsafdeling og direktion. Guang-Zhong Yang vil forsøge at tænke helt alternativt i forhold til branchen.

- Jeg har stor viden inden for sensorer og samspillet mellem de forskellige apparater.

- Jeg tror, vi kan ændre den stigmatisering, der er omkring høreapparater, hvis vi kan give dem flere funktioner, siger Guang-Zhong Yang.

Han mener, at man inden for kort tid vil kunne lave høreapparater, der eksempelvis kan mindske støj eller spille musik, der automatisk tilpasser sig eksempelvis ens fysiske træning.

Derudover er der en stribe andre funktioner og ideer, Guang-Zhong Yang mener GN kunne kaste sig over.

- Et høreapparat vil kunne måle ting som hjerterytme og iltoptag.

- Jeg arbejder for eksempel med at måle på personers gang. Hvis et høreapparat kan måle gangmønstre, vil det kunne måle forandringer, og på den måde advare mod skader og for ældre advare mod fald.

- Man skal huske, at en ting som balancen sidder i det indre øre. Øret er en informationscentral, der kan fortælle om meget andet end lyde, siger Guang-Zhong Yang.

Han mener, at høreapparater "hurtigere end man lige tror" vil kunne få så mange funktioner, at alle vil have lyst til at gå med dem.

- Vi kan bevæge os væk fra, at et høreapparat er løsningen på et medicinsk problem. Det kan blive noget, der forbedrer alles liv, og som folk vil have lyst til at gå med, selv om de hører fint, siger Guang-Zhong Yang.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip