Kinesiske banker foran enorm kapitalrejsning

Baggrunden for den forventede kapitalrejsning er både den faldende vækst, der ventes at ville øge mængden af tab på dårlige lån, og skærpede krav fra myndigheder på soliditetsfronten. Og bankerne er allerede i gang med at ruste sig.

Mellemstørrelsebanken China Minsheng Bank solgte obligationer for 3,2 milliarder dollar (17,8 mia. kr.) i marts. Den er ifølge den britiske erhvervsavis dog også i søgelyset for at være en af de finanshuse, der er svagest, når det kommer til soliditet.

China Merchants Bank, der også er i mellemklassen, skyder mandag en aktieemission i gang, hvor forhåbningen er, at den resulterer i, at der bliver hældt 5,7 milliarder dollar (31 mia. kr.) i kassen. Emissionen ventes globalt set at blive året andenstørste kapitalrejsning.

At det er mellemstørrelsesbankerne, der lige nu er ude og hente kapital i markedet, er ingen overraskelse, forklarer Mike Werner fra Bernstein Research i Hongkong. De helt store banker har staten som garant, så de er ikke tvunget til at ruste sig, forklarer han.

»De store statsejede banker behøver ikke at bekymre sig om kapital - det er hovedsageligt de mindre banker, der er under et vist pres,« siger han ifølge Financial Times.

I det hele taget er Kinas banksektor under luppen for tiden. Nationen bliver presset fra flere sider af til at tøjlerne for banksektoren. Specielt nu, hvor væksten er faldet fra ti til omtrent syv procent, siger kritikere, at tiden er moden til at slippe konkurrencen fri i banksektoren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip