Kinesiske medier kritiserer ulykkesramt flyselskab

Kinas statslige medier langer hårdt ud efter myndighederne i Malaysia samt Malaysia Airlines, efter at et af selskabets passagerfly nu har været forsvundet i over to døgn.

Næsten to tredjedele af de 239 mennesker om bord på flyet er kinesere, og man frygter, at flyet er styrtet ned i havet ved Vietnam.

- Malaysia kan ikke løbe fra sit ansvar, skriver Global Times i en skarp lederspalte.

- Den umiddelbare reaktion fra Malaysia var ikke hurtig nok. Der er huller i arbejdet fra Malaysia Airlines samt sikkerhedsmyndighederne, lyder kritikken videre.

Mysteriet omkring det forsvundne passagerfly har fået yderligere næring, efter at det er kommet frem, at to passagerer om bord på flyet rejste med stjålne pas.

Det har rejst spørgsmål om sikkerheden i lufthavnen i Kuala Lumpur, hvor flyet lettede fra, og skabt frygt for at flyet er blevet udsat for et terrorangreb.

Malaysias myndigheder er nu ved at efterforske de to personer samt to andre passagerer.

- Hvem er de, hvorfor brugte de falske pas? Det faktum, at nogle af passagererne om bord rejste med falske pas bør være en påmindelse til hele verden om, at sikkerheden aldrig kan være for stram i lufthavne.

- Terrorisme, det onde i verden, forsøger stadig at plette den menneskelig civilisation til med blod fra uskyldige liv, lyder det i The China Daily.

Malaysias myndigheder har understreget, at terrorisme blot kan være en mange årsager til, at flyet er forsvundet.

Landets indenrigsminister Zahid Hamidi siger, at de to passagerer, som rejste på henholdsvis et stjålent italiensk og østrigsk pas, er asiatisk af udseende.

- Jeg er stadig forundret over, hvorfor immigrationsmyndighederne ikke tænker: En italiener og en østriger, men med asiatiske ansigtstræk, siger han ifølge det malaysiske nyhedsbureau Bernama.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip