Kirkeminister klandres igen for indblanding

Skrevet af admin

27/01/2014

Dagens topnyheder

Kirkeminister Manu Sareen (R) er endnu en gang kommet på kant med landets biskopper.

Og igen bliver han beskyldt for at køre sololøb og blande sig for meget i kirkens indre anliggender, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

Denne gang er det en to-dages kirkelejr, hvor 72 yngre præster får mulighed for at kaste nye tanker om fremtidens folkekirke op i luften, der er årsag til spliden.

Idéen opstod for over et år siden.

Manu Sareen havde dengang mødt mange unge præster, som havde svært ved at genkende sig selv i kirken, og som savnede et forum med ligesindede.

Derfor blev der, i samarbejde med Præsteforeningen, dannet en gruppe af unge præster, som mødtes i ministeriet og drøftede fremtidens kirke.

Gruppen kom hurtigt frem til, at der var brug for en Innovation Camp, hvor yngre præster fra hele landet kunne mødes og udveksle idéer.

Første kirkelejr bliver afviklet i denne uge i Haslev, og selv om ministeren har inddraget biskopperne i arrangementet, har kirkelejren skabt splid mellem de to parter, viser en aktindsigt.

Biskopper mener, at det er en utidig indblanding fra ministeren at arrangere sådan en lejr. Det viser et referat fra et møde i december 2012, hvor ministeren fremlagde idéen for biskopperne.

Kirkeministeren forsvarer dog lejren.

- Jeg går generelt meget ind for fornyelse i folkekirken, fordi jeg tror på, at det er den bedste måde at bevare danskernes tilhørsforhold til den på, skriver Manu Sareen i en e-mail til avisen.

- Hvis den skal sige almindelige, moderne mennesker noget, skal den hele tiden udvikle sig, skriver Sareen, der håber, at lejren kan skabe konkrete idéer, som lokalt kan tages i brug.

/ritzau/