Kiss og Nirvana i rockens Hall of Fame

Gene Simmons og kompagni er sammen med Nirvana blandt de udvalgte, som får plads i rockmusikkens Hall of Fame for 2014.

Også Cat Stevens, Peter Gabriel, Hall & Oates og Linda Ronstadt er med, når de udvalgte bliver fejret til foråret.

Hall of Fame optager kun kunstnere, som har mindst 25 års karriere på bagen og det har Kiss så rigeligt. Gruppen har også været nomineret adskillige gange, men først nu lykkes det altså bandet at slippe igennem nåleøjet.

Nirvana kan lige nøjagtigt opviste tilstrækkelig anciennitet.
Grungebandet fra Seattle får plads i Hall of Fame i 25-året for debutalbummet »Bleach« - og 20 år efter at det hele sluttede med Kurt Cobains selvmord.

Bassisten Krist Novoselic benytter anledningen til at sende den afdøde forsanger en stor tak: »Den skal også gælde alle andre, som har holdt holder rockmusikken ung og stærk gennem 60 år«, tilføjer musikeren, mens hans gruppekammerat Dave Grohl konstaterer, at æren er
overvældende: »For en gangs skyld mangler jeg ord«, lyder det fra den tidligere Nirvana-trommeslager, som i dag er frontfigur i Foo Fighters.

Hall of Fame belønner også The Rolling Stones’ manager Andrew Loog Oldham og den afdøde Beatles-manager Brian Epstein. De er begge tildelt Ahmet Ertegun-prisen, der er opkaldt efter den tyrkiskfødte producer og pladeselskabsdirektør Ahmet Ertegün.

Desuden modtager Bruce Springsteens legendariske E Street Band en særlig hæderspris.

Hall of Fame-festen finder sted i New York den 10. april.

Dagens Gossip