Kittel-defekt baner vej for ny triumf til Greipel

Skrevet af admin

13/05/2016

Mest læste i dag

Det tyske spurtopgør mellem André Greipel (Lotto Soudal) og Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) udeblev på 7. etape af Giro d'Italia, da Kittel punkterede kort før mål.

Det udnyttede Greipel til at tage sin anden etapesejr i løbet i en dramatisk spurt, hvor han ellers blev klemt inde, men fik vristet sig fri til sidst.

Dermed har Greipel og Kittel to sejre hver indtil videre i årets Giro.

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) fører fortsat i det samlede klassement foran Jakob Fuglsang (Astana).

Som på flere af de hidtidige etaper blev det en vild start med masser af udbrudsforsøg og kamp om bjergtrøjen på en tidlig stigning.

Der gik mere end 50 kilometer, førend der faldt en smule ro over feltet, og et udbrud på seks mand blev etableret.

I det sad Stefan Küng (BMC), Axel Domont (AG2R), Giulio Ciccone (Bardiani), Stefan Denifl (IAM), Ilia Koshevoy (Lampre) og Daniel Martinez (Wilier-Southeast).

På den lille kategori-4-stigning 40 kilometer fra mål satte flere sprinterhold sig frem for at hente udbryderne, og den dobbelte etapevinder Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) måtte slippe feltet.

Den lynhurtige tysker kom dog tilbage i feltet, mens schweizeren Küng i front gik solo i jagten på en flot etapesejr.

Da BMC-rytteren rundede porten for de sidste ti kilometer var forspringet dog nede på ti sekunder, og feltet anført af sprinterholdene havde helt styr på den 22-årige schweizer.

Omkring fem kilometer fra mål opstod der dramatik, da storfavoritten Kittel punkterede og dermed udspillede sin rolle i spurten.

Det udnyttede Greipel, som ellers så ud til at være blevet klemt inde i spurten, men med en dristik manøvre kom han mellem to konkurrenter og pressede cyklen først over stregen.

/ritzau/