Kjær jubler over Lille-skifte

Det er status lige nu for 24-årige Simon Kjær, efter det fredag aften stod klart, at han fra næste sæson skal prøve kræfter med store angrebsstjerner som Zlatan Ibrahimovic og Falcao i den bedste franske liga. Og det er et lykkeligt ægteskab, fortæller Simon Kjær i et interview på Lilles hjemmeside.

- Jeg har været her for syv år siden (Simon Kjær var til prøvetræning, mens han spillede i FC Midtjylland, red.), så der fik jeg allerede et glimt af klubben. Men meget har ændret sig siden da. Jeg er glad for at være tilbage - permanent - denne her gang, siger Simon Kjær til losc.fr.

- Jeg tror i den grad, at det er det bedste for mig at komme til Lille. I forhold til min udvikling er det tydeligt, at det kun kan være godt at komme til sådan en klub - både set ud fra et geografisk synspunkt, men også i forhold til indbyggerne i regionen, siger Simon Kjær.

Den danske forsvarsspiller har haft en turbulent sæson i Wolfsburg, hvor det til sidst ikke blev til meget spilletid. Og efter tre år i Tyskland, afbrudt af et lejeophold i Roma, skifter den blonde stopper altså til fransk fodbold.

Sporten.dk har tidligere fortalt, at franske pressekilder tæt på Lille kunne oplyse, at Kjærs løn kommer til ligge på omkring de 13 mio. kr. årligt plus bonus. Det er fem millioner kroner mindre end Simon Kjærs løn i Wolfsburg.

Andre fodboldspillere på Simon Kjærs niveau ville aldrig slække på deres lønkrav, så det tyder altså på, at Simon Kjær allerhelst vil være i en klub, hvor han er sikker på spilletid og føler sig værdsat. I Lille går han direkte ind på holdet, og klubben jagtede ham også allerede for et år siden. Simon Kjær giver udtryk for at interessen er gensidig.

- Jeg er så glad for at blive en del af en topklub som Lille, der går efter mesterskabet og at spille i Champions League. Så fedt! Kan ikke vente med at komme i gang. Fedt stadion og det bedste træningsanlæg jeg nogensinde har set, skrev han på sin twitter-profil umiddelbart efter offentliggørelsen af skiftet.

Han fortæller i interviewet på Lilles hjemmeside, at klubben har alt, hvad en spiller skal bruge for at begå sig på højeste niveau.

- Men med fremkomsten af hold som PSG og Monaco, vil det selvfølgelig blive svært at spille en hovedrollerne (om mesterskabet, red.). Men det er meget interessant at have mulighed for at spille på sådan et niveau, siger Simon Kjær, der også fortæller, at han allerede kender lidt til spillertruppen.

Han har kortvarigt spillet sammen med den tidligere AaB-angriber Tulio de Melo i Palermo, og så har han 'naturligvis også hørt om' Rio Mavuba og den tidligere Chelsea-spiller, Salomon Kalou. 

Lille skal ikke spille europæisk fodbold i den kommende sæson, men Kjær håber i stedet på, at han vil kunne hjælpe holdet til at slutte på en af de placeringer, der giver adgang til Europa.

- Det ville være en stor oplevelse i min karriere, siger Simon Kjær.

Dagens Gossip