Kjærsgaard om PET-sag: Det er ikke slut

Justitsminister Morten Bødskov (S) forklarer dagen efter, at chefen for Politiets Efterretningstjeneste, PET, Jakob Scharf, gik af, at han intet kendte til, at Jakob Scharf har beordret ansatte til at kigge i Pia Kjærsgaards kalender.

- Det lyder meget mærkeligt. Justitsministeren skal komme med en særdeles god og længere forklaring på det samråd, han er blevet indkaldt til, siger Pia Kjærsgaard (DF) onsdag.

Fem tillidsfolk har klaget over, at PET-chefen har bedt sine folk om at lægge et Christiania-besøg for Folketingets Retsudvalg på en dag, hvor den personbeskyttede politiker ikke havde mulighed for at deltage.

Formålet skulle være at spare på politiets ressourcer.

Pia Kjærsgaard mener, at det lyder besynderligt, at Morten Bødskov ikke skulle have kendt til dette som justitsminister.

- Jeg husker det som en fastsat dato for, hvornår vi skulle på Christiania, og så blev det pludselig aflyst med meget kort varsel.

- Og som jeg husker det, var det ikke på grund af noget, der ikke kunne vente overhovedet. Det var noget med, at justitsministeren skulle gennemgå en eller anden teknisk gennemgang af et eller andet lovforslag, siger Pia Kjærsgaard.

Hun fortæller, at hun den gang undrede sig såre over aflysningen og talte med partifællerne Peter Skaarup og Kristian Thulesen Dahl om det. For "det kunne bare ikke passe".

Morten Bødskov er politiets øverste chef og har et tæt kendskab til Jakob Scharf, og det er Pia Kjærsgaards indtryk, at de kender hinanden særdeles godt.

- Så jeg har da en klar fornemmelse af, at Morten Bødskov har været bekendt med den her sag og har aftalt det med Jakob Scharf.

Kjærsgaard bedyrer, at sagen ikke er slut, for selvom justitsministeren siger, at det ikke vil ske igen, så er hendes egen sag der endnu.

- Det kan man ikke undskylde med, at det ikke vil ske igen. Naturligvis vil det ikke ske igen, men hvad kan jeg bruge det til, siger hun.

- Man har forhindret mig i at udføre mit politiske arbejde. Jeg er valgt, og jeg er folketingsmedlem, og jeg har ret til at udføre mit politiske arbejde, og derfor er denne sag meget principiel, siger hun.

Hun afviser at svare på, om hun har tillid til Morten Bødskov og vil vente, til hun har hørt hans redegørelse på det samråd, han er indkaldt til af retsudvalget.

/ritzau/

Dagens Gossip