KL efterlyser arbejdsro for den sociale indsats

Det er taget store skridt for at forbedre den sociale indsats, når det kommer til misbrugte børn. Det fortæller Kommunernes Landsforening, KL, der mener, at store reformer nu skal have tid til at virke.

Udmeldingen kommer efter, at Jyllands-Posten har beskrevet en sag fra Horsens, hvor en søskendeflok på seks flere gange blev sendt tilbage til de forældre, der i årevis havde misbrugt dem.

- Vi siger ikke, at vi er i mål i forhold til indsatsen over for udsatte børn, og at vi ikke vil komme til at lave fejl. Men vi synes, vi er kommet langt, siger Tina Wahl, kontorchef i Center for Social og Sundhed hos Kommunernes Landsforening.

Efter en stribe grelle sager meldte Kommunernes Landsforening ifølge kontorchefen i 2015 ud, at indsatsen ikke er var god nok.

Inden da var der fra centralt hold allerede vedtaget en stribe reformer og i 2015 lancerede KL et større, handlingsorienteret udspil med konkrete råd og konkret vejledning til sine medlemmer.

- Vi ved, at der er rigtigt mange kommuner, der er i gang med at ændre deres indsats nu. Der er et før og et efter, når man taler om håndteringen af denne type sager, siger Tina Wahl og fortsætter:

- Så man kan ikke tage en fire år gammel sag og at sige, at det, der foregår i kommunerne, er for dårligt.

Det, der er brug for nu, er tid, mener kontorchefen:

- Vores klare melding til politikerne er, at vi gerne vil have ro nu til at implementere de reformer, der er indført. Man skal huske på, at det er en kompliceret område, og der er ingen lette løsninger.

Børns Vilkår mener, at ressourceknaphed er en af årsagerne til, at en sag som den i Horsens kan opstå. Men Kommunernes Landsforening mener ikke, at der mangler penge til området.

- Der bliver brugt 14 milliarder kroner om året på området. Det, mener vi, er nok. Men de skal selvfølgeligt bruges rigtigt, siger Tina Wahl, der mener, at det går den rigtigt vej:

- Jeg synes faktisk, der er mange gode nyheder på dette her område lige for tiden.

/ritzau/

Dagens Gossip