KL er glade for affaldsfrihed

Regeringen vil i dag fremlægge deres nye ressourcestrategi, hvor de lægger op til at kommunerne skal genanvende mere affald og forbrænde mindre.

I planen bliver der lagt op til, at den enkelte kommune selv skal lægge en plan for, hvordan den arbejder frem mod regeringens nye affaldsmål.

Det vækker tilfredshed hos Martin Damm, der er formand for teknik- og miljøudvalget hos Kommunernes Landsforening.

- Der findes mange forskellige løsninger på at nå målene, og løsningen skal passe til de borgere, der nu engang skal gøre arbejdet. Og det har været vores råd til ministeren, at det skulle man sikre, så at det er blevet sådan, kan vi bestemt ikke være sure over.

Det siger Martin Damm til Ritzau.

Blandt andet spiller geografien en rolle i, hvordan løsningerne bliver udviklet, mener teknik- og miljøudvalgsformanden.

- Vi kommer til at se mange forskellige måder at gøre det på. Bor du inde i indre København, så er det ikke sjovt at skulle have ti forskellige spande oppe i lejligheden, som du skal putte affald i.

- Ude i nogle landområder har du måske plads til at sortere affaldet derhjemme, og så kan det blive hentet i de forskellige dele. Der kommer løsninger fra flerspande- til bringeordninger, som man kender fra genbrugspladser i dag, siger Martin Damm.

Han tilføjer, at man i nogle kommuner formentlig bare vil smide ting i skraldespanden, som man altid har gjort, så affaldet ender på et stort sorteringsanlæg.

Der kan altså blive tale om 98 forskellige måder at håndtere affaldet på, men det tror Martin Damm ikke bliver tilfældet.

- Jeg tror kommunerne vil arbejde sammen om at finde løsninger. I en variant med et stort sorteringsanlæg, vil det nok være mere rentabelt med et flerkommunalt anlæg, siger han.

Ud over at være formand for KL's Teknik- og Miljøudvalg er Martin Damm borgmester for Venstre i Kalundborg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip